Welkom

Kaliber .35 mm

6 artikel(en)

per pagina

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
 1. Afhalen van bestellingen en reparatie. Zie openingstijden.

  Afhalen van bestellingen en reparatie. Zie openingstijden.

  € 0,00

  Voor het afhalen van uw bestellingen en reparatie kunt u terecht op de vaste openingstijden.
  Zie eerste pagina van onze site.
  Meer info
 2. Wij versturen geen buksen en pistolen meer via de post!!!

  Wij versturen geen buksen en pistolen meer via de post!!!

  € 0,00

  Bij deze willen wij mededelen dat wij geen buksen en pistolen meer via de post versturen. Zowel knikloopbuksen als persluchtbuksen versturen wij niet meer op via de post. De redenen hiervoor is: dat wij te vaak te maken krijgen met mensen die nog nooit een wapen in hun hand hebben gehad. Zij weten hierdoor niet hoe ze het wapen moeten gebruiken en hierdoor brengen ze schade aan het wapen, helaas door eigen schuld worden de wapens beschadigd. Dit valt hierdoor vaak buiten de garantie, al vinden zij dit wel! Wij vinden dit zonde van de mensen hun aankoop. Als je een nieuwe buks koopt, dan wil je natuurlijk dat je er jaren plezier van hebt en niet dat de buks binnen een paar weken al kapot is.
  Ook het versturen levert tegenwoordig veel problemen op. Vaak worden de goederen beschadigd tijdens het vervoeren of worden pas na weken bezorgd of raken zoek. Dan nog de nonchalance zeker van post NL hoe men met dit soort zaken omgaat. Het werk wordt altijd bij ons neergelegd terwijl wij betalen en verzekeren tegen dit soort calamiteiten. Dikwijls zijn de track en trace niet te traceren. De buksen die opgestuurd worden naar het buitenland worden ten onrecht door de douane in beslag genomen met alle rompslomp van dien.
  Kortweg wij zijn dit soort praktijken goed zat.
  Wij nemen ons vak serieus en op deze manier valt er niet meer goed te werken.

  Daarom adviseren wij als u een buks wilt kopen kom langs. Wij kunnen u dan advies geven met betrekking tot het gebruik van het wapen en de juiste kogels die u het beste bij uw nieuwe wapen kunt gebruiken.
  Dus als u een buks wilt aanschaffen kom gewoon langs. Wij verzenden bij deze geen buksen meer via de post!!

  Wilt U toch buksen bestellen, dan kan dat maar is alles op uw eigen risico.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Niet meer zuren dus als het kapot aankomt, ook niet meer bellen waar het pakket blijft U accepteert gewoon de risico's wat het versturen met zich mee brengt.

  Wij zullen in sommige gevallen zelf de buksen rondbrengen, maar neem hier dan maar even contact voor op. Meer info
 3. Impact Solids 9mm .358 SWC, 110 grain. inh. 100 st.

  Impact Solids 9mm .358 SWC, 110 grain. inh. 100 st.

  € 32,50

  Ons eigen merk Impact Solids in kaliber 9mm of .358 in semi wad cutter.
  Geleverd in doosjes van 100 st. uitstekend voor het verschieten in Hatsan persluchtbuksen in dit kaliber maar ook de grote Koreaanse buksen.
  Wij controleren werkelijk elke kogel één voor één op zijn kwaliteit. Meer info
 4. De spoed van de loop.

  De spoed van de loop.

  € 0,00

  De spoed van de loop, zijn de hoeveelheid trekken en velden die in de loop zitten. Dit is een zeer belangrijke factor waar weinig mensen van gehoord hebben of zich totaal niet realiseren.
  Elke loop is gemaakt voor een bepaalde kogel soort. Als je b.v.b. een wedstrijdschutter neemt die zijn eigen vuurwapenpatronen maakt en zelf perst dan geeft hij de kogelsoort met gewicht, de kruitlading en alle andere factoren door aan de fabrikant die lopen maakt. Er wordt dan specifiek een loop gemaakt die aan deze eisen voldoet van uitsluitend dat opgegeven patroon. Dus een loop op zijn persoonlijke wensen. Alleen met deze gegevens kan hij mee draaien met de topschutters, heb je gewoon een standaard geweer en loop en met jouw eigen gemaakte munitie (kogels) dan zal hij waarschijnlijk geen pepernoot raken.
  Met luchtwapens is het niet anders dan met vuurwapens, de spoed is bij de meeste wapens gemaakt op het gemiddelde kogeltje waarmee geschoten wordt, ga je nu als schutter de bijdehand uithangen en met een extreem zware kogel schieten, dan is de kans groot dat je weinig raakt en de spoed van de loop daar niet op ingesteld is. Ook hier geldt dat je loop voor een zwaardere of langer model kogel, je loop niet meer correspondeert met de trekken en velden in je loop.
  Vele sportschutters die ik over de vloer krijg verwachten dan ook dat elk kogeltje in elke buks goed schiet, of het nu een krachtige of minder krachtige buks is. Dit is dus een utopie! De meeste hebben er gewoon geen weet van hoe dit werkt. Ook vele verkoopadressen van luchtwapens hebben er de ballen verstand van.
  Vaak moet je gewoon zoeken naar het juiste kogeltje voor de juiste buks. En dat is alleen een kwestie van uitproberen en natuurlijk goed geadviseerd worden. Met verkoop verhaaltjes van dat is de krachtigste en de beste als advies sla je de plank geheel mis. Helaas hebben sommige niets meer te bieden dan deze verkooptruc.

  Wij zijn dan ook geen zaak die alleen dozen doorschuift, maar een kundig advies geeft naar uw behoeften.
  De rest interesseert het geen zak als ze maar wat aan je verkopen! Wij willen tevreden klanten en dat bereik je alleen maar door mee te denken en als het niet nodig is het duurste niet aan te smeren. Maar advies geven op uw behoefte.
  Wij hebben dan ook het grootste sortiment kogeltjes van geheel Europa, alleen staan ze niet allemaal op de site net zo als vele buksen.
  Wij krijgen dan ook regelmatig sportschutters uit GB en andere landen, die kogeltjes verzamelen en krijgen dan steevast te horen dat ze nergens nog nooit zoveel soorten kogeltjes gezien hebben.
  Meer info
 5. Uitleg kogelkaliber (pellets) diameters. kogels

  Uitleg kogelkaliber (pellets) diameters. kogels

  € 0,00

  Wij hebben tegenwoordig in de luchtbuksensport vele kalibers.
  standaard zijn de 4,5 -en de 5,5mm. Maar tegenwoordig zijn er een uitgebreid scala aan diameters. tot wel kaliber .57 (12,8mm)

  4,5mm kogeltjes zijn nog steeds zeer populair, alleen schieten deze het beste bij standaard buksen met een joule of 16. Ik bedoel hiermee de standaard kogelgewichten van rond de 7,56 grain. Natuurlijk zijn er ook 4,5mm kogeltjes ontwikkeld voor zeer krachtige buksen van 40 joule. Met het voorgaande kogeltje zul je met dit gewicht niets raken en een zeer grote spreiding krijgen, het kogeltje is i.v.h. tot de kracht te licht. Je zult dan b.v.b. de Baracuda Magnum moeten gebruiken met een gewicht van 16,36 grain.
  Schiet je met matchwapens die een kracht hebben van 7,5 joule dan kun je weer het beste platkopjes gebruiken die voor luchtgeweren 0,53 grain zijn en voor luchtpistolen 0,45 grain. Zodat je met deze kracht en kogelvorm mooie ronde gaatjes krijgt in je schietkaart.
  Daarnaast zijn er voor schade bestrijding een heel scala aan kogeltjes met allerlei kopvormen van puntje tm. hollow koppen. Ook deze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten gewichten afgestemd op de kracht vd buks.
  Een 4,5mm in een zeer krachtige buks penetreert verschrikkelijk en schiet vrijwel overal doorheen.
  Een speld prikt immers ook beter dan een dikke spijker.

  5,0mm kogeltjes zijn een kogeltje die zeer sterk wordt ondergewaardeerd. Het is groter dan 4,5mm en kleiner dan 5,5mm. Maar door de grotere omvang dan 4,5mm heeft het een grotere impact en door zijn lagere gewicht dan 5,5mm houdt hij een vlakkere kogelbaan met gemiddelde kracht buksen van 16 tot 20 joule. Erg zonde dat in Ned. dit kaliber niet populair is. In GB. is dit kaliber juist erg populair met de 16 joules buksen om deze redenen.
  Het zou b.v.b. een heel fijn kaliber zijn in de HW 95, 98 -en 85. Maar ook persluchtbuksen rond de 30 joule zouden het goed doen met dit kaliber.
  De mensen die deze buksen met dit kaliber bij mij gekocht hebben zijn er zeer tevreden over en schieten met de standaardveer er werkelijk gaatje in gaatje mee. Het voordeel is ook dat de betere merken pellets fabrikanten zoals JSB -en H en N, dit kaliber gewoon in hun sortiment hebben, met ook een zeer uitgebreid sortiment aan kogeltjes.
  Maar helaas zijn de meeste mensen net zo meegaand als de joods orthodoxe kerk.
  Zonde, en een gemiste kans.

  5,5mm Is het meest verkochte kaliber in de veer en gasveer buksen met de kracht vanaf 28 joule.
  Erg populair, maar toch minder effectief als de 5,0mm met de buksen tm 28 joule.
  Voordeel van dit kaliber is dat het een erg groot sortiment heeft aan kogeltjes, je hebt zeker net zo veel keus als in het kaliber 4,5mm. Buksen onder de 28 joule kracht kun je het beste kopen in 4,5 -of 5,0mm. Je krijgt met 5,5mm veel vlugger een pisboog met deze kracht en doet de zwaartekracht vlugger zijn werk. Voor de zeer krachtige buksen zoals de Benjamin Trail XL en de Diana's N-TEC van rond de 40 joule kun je het beste Braracuda Match -of de Baracuda Power nemen. Deze groeperen in de meeste krachtige buksen excellent. Zelfs in perslucht buksen van ver in de 60 joule of daar boven.
  Voor alle takken is er in dit kaliber wel een optie.

  6,35mm Is het meest verkochte kaliber bij ons in de krachtige persluchtbuksen, maar dan de buksen vanaf 60 joule kracht. Lichtere buksen geven heel vlug pisboogjes en moet je op lange afstanden erg veel er boven richten wil je nog wat raken. Uitstekend kaliber voor Hatsan persluchtbuksen met dit kaliber, deze hebben nl. ernorme kracht en doen vaak veel meer kracht als dat de fabrikant opgeeft. Juist dan is dit grotere kaliber uitstekend. Ook in veer(gasveer buksen) wordt dit kaliber gebruikt. Hou alleen rekening dat in veer -en gasveerbuksen het redelijk bruikbaar is tm 50m. Wil je met een veerbuks een vlakkere baan houden, dan kun je toch veel beter voor een 5,5mm gaan. De Benjamin Trail XL en de Hatsan gasveerbuksen in 6,35mm is echt tot 50m, maar wil je goed groeperen tot 80+m dan doet de 5,5mm dit met zijn 40 joule veel beter. Gebruik dan wel met deze enorme kracht goede kogeltjes anders groepeer je totaal niet. Hele goede kogeltjes zijn de H en N Baracuda match en de Baracuda Power in 5,5mm. Deze schieten nog groepjes van 1,5 cm op 80m. Mits de schutter natuurlijk ook goed kan schieten.
  Voor de 6,35mm is er een grote keus aan kogelsoorten. De Grizzly van H en N in 6,35mm wordt in landen waar met luchtwapens gejaagd mag worden veel gebruik voor midden groot wild zoals herten en wilde zwijnen. De fabrikant geeft alleen het advies om de kogels voor dat werk te gebruiken met buksen vanaf 40 joule en tot 50m. Zo zie maar dat er in elk kaliber vele mogelijkheden schuilen. Het grote voordeel van dit grotere kaliber is dat je buiten veel minder windgevoelig bent dan met de kleinere kalibers. Vandaar dat dit het beste type kogel is voor krachtige persluchtbuksen vanaf 40 joule. Maar wil je met dit kaliber 100m schieten zonder een pisboog, dan kun je het beste schieten met buksen vanaf 60 joule in dit kaliber. ook hier kun je spelen met de verschillende kogelgewichten en zoeken naar de kogel die het beste presteert op de 100m.

  7,62mm is een kogel die steeds meer in verschillende luchtwapens komt. De FX Boss was een vd eerste die met dit kaliber op de markt kwam. Maar nu komt Hatsan ook met dit kaliber uitgebreid op de markt. Het is een zeer mooie kogelmaat, maar pas bruikbaar met buksen vanaf 80 joule. Helaas erg weinig keus in kogels en de kogels zijn i.v.h. tot de andere maten erg duur. Het beste zijn de JSB´s. Dit kaliber is uitstekend bruikbaar voor 100m. En wordt in de USA veel gebruikt bij jagen op klein wild. In Ned. mag dit niet en is dus niet relevant.

  9mm en groter. Vanaf 9mm en groter wordt het heel zuiver schieten en mooie kleine groepjes schieten steeds moeilijker met de grotere kalibers. De Benjamin Bulldog met zijn 270 joule is een buks die redelijk groepeert voor zijn kaliber en dan met de JSB´s. Maar groepjes van 1,5cm op 100m is een utopie. Terwijl de andere kalibers dit regelmatig schieten. Nadeel is dat de kogels duur zijn en er maar een beperkte keus is in fabriekskogels. Wil je voordelig schieten dan zul je zelf je kogels moeten gieten anders wordt het een redelijk dure grap, om te schieten met grote kalibers.

  Niets raken ondanks goede kogeltjes. Dit is meestal eigen schuld en is meestal een teken dat de loop een keertje met Ballistol en een pompstok schoongemaakt moet worden. Al vele keren bij z.g.n. " kapotte" richtkijkers of "beschadigde lopen" dit probleem simpel opgelost door de loop te reinigen met het hier boven genoemde. Het ligt toch immers altijd aan de buks, nooit aan de schutter.

  MAAK DAAROM ALTIJD EEN GOEDE KEUS MET ONS EN GA NIET OP HET GENEUZEL AF, WAT JE AF EN TOE ZIET RONDKOMEN OP FORUMS. ONTHOU DAT BIJNA NIETS OPJECTIEF IS EN ER VAAK VRIENDJESPOLITIEK HEERST, IN HET GEVEN VAN ADVIEZEN, WANT DAAR ZIJN BEPAALDE FORUMLEDEN ZEER GOED IN. ZO WORDEN OOK BEPAALDE FORUMLEDEN GESPONSERT DOOR BEPAALDE ZAKEN ALS ZIJ NOU MAAR POSITIEF OVER HUN SCHRIJVEN ZIJN ZIJ VERZEKERD VAN GOEDKOOP DAAR KUNNEN KOPEN. ( HET LIJKT DE POLITIEK WEL) ALS VERKOPER KUNT JE GEWOON HET BESTE EERLIJK ZIJN IN HET ADVIES, WANT DAT DUURT IMMERS HET LANGST. Meer info
 6. NIET MEER KUNNEN PINNEN BIJ ONS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  NIET MEER KUNNEN PINNEN BIJ ONS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  € 0,00

  U kunt niet meer bij ons pinnen, daar de banken zoals ING en ABNA geen pincontract meer verlengen van onze pinapparaten en RABO geen nieuwe klanten van wapenhandelaren, dure tweedehands auto handelaren, juweliers die Rolexen verkopen meer willen aannemen omdat daar volgens hun veel zwartgeld wit wordt gewassen. Wij schijnen voor hun een zeer gevaarlijke groep mensen te zijn waarmee banken met pincontracten geen zaken meer willen doen. Je wordt na 40 jaar klant bij ING er gewoon uitgeflikkerd. We weten dat deze banken allemaal boter op hun hoofd hebben en zelf vele miljarden van de maffia zwartgeld wit gewassen hebben. Om nu de schijn op te wekken dat ze heel goed bezig zijn worden bij vele zaken die zij "gevaarlijk" vinden de pincontracten opgezegd.
  Vele collega's zijn voor het zelfde blok gezet.
  Wij adviseren dan ook om contant te betalen of uw spullen mee te nemen om te kunnen overschrijven. Het is helaas niet anders.
  Wij hopen dat U begrip kunt opbrengen voor deze rare situatie. Meer info

6 artikel(en)

per pagina

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren

© 2008 LP Sport Wapens